понеділок, 14 травня 2018 00:55

Редиску до салату натирають на "корейській" тертці

Автор: WWW.SHUTTERSTOCK.COM
  Салат з редискою та помідорами чері заправляють оливковою олією й лимонним соком. Одразу подають на стіл. Інакше грінки розмокнуть, а овочі пустять сік
Салат з редискою та помідорами чері заправляють оливковою олією й лимонним соком. Одразу подають на стіл. Інакше грінки розмокнуть, а овочі пустять сік

— Найбільше люблю готувати із сезонних овочів, — каже 54-річна Катерина Демиденко з Чернігова — Саме час для легких салатів із редиски та зелені. Знаю багато рецептів, але мої два найулюбленіші — з сиром, домашніми грінками й заправлений гірчичним соусом. Ці салати смачні й легкі у приготуванні.

Бере по 150 г твердого сиру двох сортів. Нарізає дрібною соломкою і викладає у глибоку посудину.

— Один свіжий огірок середньої ­величини і 50 грамів редиски мию під проточною водою. Шкірку з огірка не знімаю. Натираю редиску й огірок на корейській тертці. Якщо немає такої, можна дрібно нарізати соломкою. Беру один малосольний огірок і нарізаю малими кубиками. Кришу пучок кропу та зеленої цибулі. Висипаю до посудини з сиром, — продовжує.

Для приготування заправки змішує 1 ст. л. яблучного чи виноградного оцту, 1 ст. л. лимонного соку, 3 ч. л. гірчиці. Перемішує все виделкою.

— Додаю до заправки 3 столові ложки рафінованої рослинної олії та ложку сметани. Найкраще брати домашню. Посипаю дрібкою меленого чорного перцю і вкидаю дві гілочки подрібненої зеленої цибулі. Заправляю перед подачею на стіл. Трішки солю й перемішую всі інгредієнти. Добре смакує з відварним рисом або лавашем.

— Для наступного салату готую домашні грінки.

Дві скибки білого хліба нарізаю на кубики однакової величини. Підсушую їх у духовці чи на сковороді. Постійно помішую, щоб не підгоріли. Промиваю пучок листя салату й залишаю на паперовому рушнику, щоб зійшла вода. Беру п'ять редисок і вісім помідорів черрі, промиваю їх. Можна взяти один помідор середньої величини. Редиску нарізаю на дрібні кільця, а черрі — на четвертинки.

Відварює п'ять-сім перепелиних яєць і розрізає пополовині. На широку плоску тарілку викладає листя салату. Зверху — помідори черрі, шматочки редиски і яйця. Нарізає 100–150 г сиру фета кубиками, додає в салат. Посипає грінками.

— Для заправки розмішую 2 столові ложки оливкової олії і чайну ложку лимонного соку. Додаю малий пучок подрібненого кропу і петрушки. Солю і перчу за смаком. Поливаю салат заправкою і одразу подаю на стіл. Інакше грінки розмокнуть, а овочі пустять сік. Такий салат смакує з м'ясними стравами.

Зараз ви читаєте новину «Редиску до салату натирають на "корейській" тертці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі