пʼятниця, 23 грудня 2011 00:15

"П'яного Діда Мороза" змішують з горілки і коньяку

30-річний Олег Бойко з Вінниці на новорічні свята запрошує два десятки друзів. Готує перед гостями коктейлі, влаштовує шоу з шейкером.

— Дівки не питимуть просту горілку, треба чогось екзотичного. Щоб свято вдалося, усім має бути весело, але ніхто не напився. Мій улюблений коктейль — "Смачна Снігурка". На чотири порції беру 440 грамів мартіні, 100 грамів горілки, дві склянки виноградного соку, кілька кубиків льоду, все змішую у шейкері.

Наливає у високі бокали і прикрашає м'ятою. Для "важких" коктейлів бере невеликі склянки, інакше людина швидко сп'яніє. Напої з морозивом подає у бокалах для мартіні.

Для жінок готує коктейль "Дід Мороз". До пляшки шампанського додає дві склянки персикового соку з м'якоттю та 100 г цукрового сиропу.

— Торік здивував усіх коктейлем "Любов на Новий рік". Потрібна пляшка шампанського, півкілограма фруктового морозива, 150 грамів рому або коньяку і 12 кубиків льоду.

Беру високі тонкі келихи, кидаю в них по три кубики льоду та кульці морозива. Поливаю його ромом чи коньяком, а потім по кінчику ножа легенько вливаю шампанське. Це треба зробити так, щоб морозиво з усіх боків було рівномірно полите.

Наприкінці застілля подає коктейль для чоловіків "П'яний Дід Мороз".

— До склянки коньяку додаю стільки ж горілки, кидаю 2 столові ложки цукру і 100 грамів льоду. Тру цедру з одного лимона та вичавлюю сік із його половинки. Змішую і подаю в невеличких коньячних склянках. Цього коктейлю раджу пити небагато, бо від нього швидко хмеліють.

Зараз ви читаєте новину «"П'яного Діда Мороза" змішують з горілки і коньяку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі