понеділок, 27 жовтня 2014 07:45

Пшоняну кашу варять з часником

Пшоно дешевше за рис та гречку. Щоб смакувало, його треба готувати по іншому, ніж традиційні каші. Тетяна Федорчук із Запоріжжя варить її у воді його засмажкою.

— Пшоно любить сало. З ним та м'ясними шкварками козаки куліш варили. А я замість шкварок, наприклад у піст, беру олію. Обсмажую на ній цибулю й моркву. Виливаю у воду й ставлю каструлю на вогонь, — розказує господиня.

На літр води відміряє три чарки крупи. Це приблизно 300 г. Коли вода із засмажкою закипить, вкидає розчавлені два зубці часнику. Пшоно всипає, щойно по кухні піде часниковий дух.

— Довше перетримаєш часник — втратить аромат. А так його вбирає пшоно, коли вариться.

Пшоно миє. Кашу мішає двічі — одразу, як висипе крупу, та коли вона закипить.

— Закипіла, помішала й увернула, щоб не сильно кипіло. Тоді не пригоряє. Води вистачає, бо ж міряю.

До каші радить салат зі свіжих овочів. Заправляє домашнім соусом на часниковій олії.

— Зубчик чавленого часнику, столова ложка оливкової олії, а як нема, то звичайної. Трохи перцю чорного меленого й дві столові ложки води. Хороша заміна майонезу й корисна восени. Часник убиває інфекції.

Зараз ви читаєте новину «Пшоняну кашу варять з часником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі