пʼятниця, 09 вересня 2011 06:00

Піцу начиняють сирою картоплею

Валентина Іванова, 51 рік, із селища Решетилівка на Полтавщині вигадала рецепт піци з картоплею. Каже, такої не спробуєш у жодній піцерії.

— Рецепт тіста на піцу простий. На півлітри сироватки чи води додаю борошно, змішуючи з дріжджами. Треба грамів зо 20. Додаю столову ложку цукру, чайну — солі, три ложки олії.

Тісто на 15 хв. потрібно поставити в тепле місце, аби підійшло.

— Для начинки нарізую сиру картоплю на шматки товщиною в міліметр. Солю її, перчу, змішую з ложкою майонезу. Розкачую тісто на сантиметр завтовшки, змащую перемеленими на м'ясорубці помідорами. Виходить соковитіше, ніж кетчупом, та здоровіше. Згори розкладаю сиру картоплю. Нетовсто, щоби пропеклося і смак картоплі не переважав над тістом. Зверху кладу свіжі помідори, солодкий перець, цибулю кільцями. Усе присипаю подрібненою петрушкою. Згори можна змастити все майонезом або залити яйцем, збитим зі сметаною. Поставити випікатися.

За 2 хв. до готовності слід потерти на піцу плавлений сирок.

Зараз ви читаєте новину «Піцу начиняють сирою картоплею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі