понеділок, 30 вересня 2019 07:46

Печінковий паштет печуть півгодини

Автор: botanichka.ru
  Печінковий паштет із грибами присмачують смаженими морквою та цибулею. Запікають півгодини в духовці
Печінковий паштет із грибами присмачують смаженими морквою та цибулею. Запікають півгодини в духовці

— Восени ріжемо курей, м'яса на переробку хватає. Не знала, куди подіти стільки печінки, доки не навчилася робити паштет. Це чудова закуска гостям і собі перед обідом, — розповідає Наталія Громова, 53 роки, із села Здобуток Тальнівського району Черкаської області. — Готується швидко. Продукти смажу, перекручую й печу.

Смажить 1 кг курячої печінки. Додає терту моркву й порізану цибулю. Солить і перчить. Наливає склянку вершків і тушкує на повільному вогні до загустіння. Паштет охолоджує. Ріже чотири-п'ять печериць на кубики й смажить до золотого кольору. Перекладає у велику миску з паштетом. Додає 200 г вершкового масла, 100 г тертого сиру та три зубки подрібненого часнику. Збиває блендером і перекладає масу у форму. Ставить запікатися на півгодини за температури 150°C. Виймає й перекладає в банки. Зберігає в холодильнику.

— Зараз сезон грибів. Я по них не спеціаліст, а сват щороку привозить чимало лісових. На паштет годяться білі гриби, підосичники або підберезники.

Ріже кубиками 400 г грибів і варить 10 хв. Тоді перекладає смажитися на сковороду. Чистить та ріже цибулину й морквину. Смажить до м'якості. Пересипає в каструлю й перемелює блендером. Кладе пропущений через прес зубчик часнику. В отримане пюре додає 2 ч. л. лимонного соку, по дрібці солі й чорного меленого перцю. Кладе 30 г м'якого вершкового масла і 1/3 ч. л. чебрецю. Перемішує й перекладає грибний паштет у лотки. Ставить їх у холодильник на ніч.

— Щоб вистачило грибного паштету на зиму, беру іншу пропорцію. Роблю великими закладами, щоб вийшло за раз кілька банок.

Промиває та кладе в каструлю з водою1 кг підберезників. Доводить до кипіння, варить 15 хв. Чистить цибулину й морквину. Цибулю ріже кубиками й смажить до напівготовності. Додає крупно натерту моркву й тушкує 5 хв. Цідить гриби й перемелює на м'ясорубці. Вкидає смажені овочі. Присмачує сіллю й чорним меленим перцем. Перемішує, розкладає в стерилізовані банки. У кожну наливає по 1 ст. л. оцту. Стерилізує 1 год. Закатує кришками й перевертає банки догори дном.

Зараз ви читаєте новину «Печінковий паштет печуть півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі