— Найніжнішій, найсмачніший паштет із курячої печінки, — каже киянка Ганна Суха, 41 рік, своїй подрузі Раї в черзі за печінкою. Жінки купують курятину та лівер із борту машини біля столичного Житнього ринку. — Зробила в неділю — і на весь тиждень бутерброди на роботу забезпечені.
Суха купує 1 кг курячої печінки, миє її та звільняє від плівок. Ріже маленькими шматочками й викладає на пательню до підсмажених на олії 2–3 цибулин із трьома морквинами. Страву солить і тушкує до готовності під закритою кришкою.
— Овочі та печінку можна різати будь-як, все одно їх перекручувати на м"ясорубку, — пояснює Ганна. — Головне, щоб добре протушкувалося.
Як печінка трохи охолоне, пропускає її кілька разів через м"ясорубку. Перекручену масу ретельно перемішує із 200 г м"якого вершкового масла і 2 ст. ложками вершків.
— А якщо паштет збити блендером чи міксером, буде ще смачніше, — додає Суха. — Улітку ще й подрібнений кріп додаю.
Печінковий паштет Ганна намазує на білий хліб. Зверху бутерброда кладе кружальця свіжого огірка.
Коментарі