середа, 03 вересня 2008 14:42

Печінку перекручують із вершковим маслом

— Найніжнішій, найсмачніший паштет із курячої печінки, — каже киянка Ганна Суха, 41 рік, своїй подрузі Раї в черзі за печінкою. Жінки купують курятину та лівер із борту машини біля столичного Житнього ринку. — Зробила в неділю — і на весь тиждень бутерброди на роботу забезпечені.

Суха купує 1 кг курячої печінки, миє її та звільняє від плівок. Ріже маленькими шматочками й викладає на пательню до підсмажених на олії 2–3 цибулин із трьома морквинами. Страву солить і тушкує до готовності під закритою кришкою.

— Овочі та печінку можна різати будь-як, все одно їх перекручувати на м"ясорубку, — пояснює Ганна. — Головне, щоб добре протушкувалося.

Як печінка трохи охолоне, пропускає її кілька разів через м"ясорубку. Перекручену масу ретельно перемішує із 200 г м"якого вершкового масла і 2 ст. ложками вершків.

— А якщо паштет збити блендером чи міксером, буде ще смачніше, — додає Суха. — Улітку ще й подрібнений кріп додаю.

Печінковий паштет Ганна намазує на білий хліб. Зверху бутерброда кладе кружальця свіжого огірка.

Зараз ви читаєте новину «Печінку перекручують із вершковим маслом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі