— Із ягід журавлини готую чудові настоянки, — каже 45-річний Роман Швець із Рівного. — Вони зміцнюють імунітет, мають протизапальну й жарознижувальну властивість. І рецепт простий.
250 г стиглих ягід заливає окропом.
— Можна брати морожену журавлину, але попередньо її слід залишити в теплому місці, щоб відтанула. В окропі ягоди залишаю на 15 хвилин, потім воду зливаю. Всипаю 320 грамів цукру. Перемішую і додаю півлітра горілки. Накриваю кришкою і залишаю в темному місці на 14 годин.
Коли настоїться, розігріває на повільному вогні. До кипіння не доводить.
— Охолоджую, проціджую через марлю. Розливаю в чистий посуд і настоюю добу. Напій виходить солодкуватий, рубінового кольору.
Коментарі