— Настоянку з журавлини люблю за її кислинку. Краще за вишняки та слив'янки. І смачніша, ніж фабрична, — каже 37-річна Антоніна Мостова з міста Біла Церква Київської області. — На свята алкоголю не накупишся. Готую сама. Дешевше й корисніше.
У каструлю всипає дві склянки цукру та додає склянку води. Нагріває, доки цукор не розчиниться. Остуджує сироп. 400 г журавлини збиває блендером або пропускає через м'ясорубку, щоб було пюре. Змішує з цукровим сиропом і наливає 750 мл горілки. Переливає суміш у банки, накриває кришками. Ставить на місяць у погріб. Щодня струшує напій, щоб інгредієнти перемішувалися. Цідить настоянку через три шари марлі. Переливає в пляшки і ставить у холодильник. Там можна зберігати більш як рік.
— Уперше потрібно не експериментувати й додавати горілку строго за рецептом. Наступні рази можна робити слабшим або міцнішим.
Коментарі