понеділок, 01 червня 2020 05:36

М'ятну наливку настоюють у теплі

— Із м'яти роблю наливку. Має приємний запах і чудовий смак. Корисна для травлення, — каже 57-річна Ірина Гиря з райцентру Яворів Львівської області.

— Пів склянки листя засипаю склянкою без чверті цукру й заливаю 200 мілілітрами спирту. Тримаю у щільно закритій банці п'ять–шість днів у темному теп­лому місці. Доки спирт не витягне з м'яти зелений колір.

Проціджую через марлю. Додаю 200 мілілітрів холодної кип'яченої води. Збовтую. Переливаю у скляні пляшки. Смак можна змінити, додавши лимонний сік.

Зараз ви читаєте новину «М'ятну наливку настоюють у теплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі