"Мама, дивись, будинок упав!" — показують діти на київський ресторанний комплекс "Кабачок на бочок" на вул. Славгородській біля метро Харківська на Дарниці. Він побудований так, наче лежить на боці. У комплексі є ресторан "Навколо світу за 80 днів" і дитяче кафе "Джумаджі". В обох закладах найпопулярніший десерт — "Креп сюзе з апельсинами". У нього додають коньяк.
— Цю страву легко приготувати вдома, — каже шеф-кухар ресторанного комплексу Роман Семенюк, 37 років. — Але не поливайте горілкою замість коньяку, бо гірчитиме. Коньяк можна замінити апельсиновим лікером.
З молока, олії, яєць і борошна Роман замішує тісто для млинців. Щоб воно було однорідним, збиває міксером.
— Млинці приготуйте такі, як зазвичай печете, — каже шеф-кухар. — Тісто має бути як густа сметана.
Окремо Роман карамелізує цукор. Підігріває його, щоб став коричневим, додає ложку маргарину "Рама", сік з вичавлених апельсинів та скибочки самого фрукту.
— Замість маргарину можна взяти вершкове масло, але смак буде не такий насичений, — Роман усе ретельно перемішує, доводить до кипіння й виливає у сковорідку.
Туди ж шеф-кухар кладе млинці, згорнуті конвертиками. Вони плавають в апельсиновій карамелі, але швидко набираються нею. Страву поливає коньяком і підпалює. Полум"я спалахує і згасає. Десерт подають у сковорідці.
— Алкоголь швидко випаровується, тому "Креп сюзе з апельсинами" є і в дитячому меню, — пояснює Роман.
Порція з двох млинців коштує 21 грн.
Для тіста — 125 г молока, 1 яйце, 100 г олії, борошна скільки забере тісто.
Для апельсинової карамелі: дві ст. ложки цукру, одна ст. ложка маргарину, три апельсини (з двох вичавити сік, один почистити від шкірочки), кілька ложок коньяку.
Коментарі