понеділок, 31 липня 2017 00:21

Маковий пиріг виймають із форми холодним

Автор: www.recept-duhovka.ru
  Пиріг печуть 40 хвилин. У тісто додають апельсинове пюре
Пиріг печуть 40 хвилин. У тісто додають апельсинове пюре

— Діти люблять пироги з маком, але саму випічку не їдять, виколупують начинку, — каже 40-річна Людмила Харченко із Сум. — Придумала хитрість. Роблю один великий пиріг і насипаю мак прямо в тісто. Для смаку кидаю апельсинові цукати.

Вмикає духовку на +170°С.

Очищує від шкірки півапель­сина. Ріже на частини й збиває блендером м'якоть із 75 мл цукрового сиропу. В окремій мисці змішує 150 г борошна, пів чайної ложки розпушувача, 150 г подрібнених товчених волоських горіхів та 2 ст. л. маку.

Збиває три яйця зі 100 г цукру. Додає апельсинове пюре, перемішує. Насипає борошно.

На дно форми, застеленої пергаментним папером, кладе 50 г апельсинової цедри. Наливає ­тісто. Ставить пектися на 40 хв. Дістає з духовки, але не виймає з форми. Чекає, аби пиріг охолонув. Тоді перевертає форму, щоб цедра була зверху.

Зараз ви читаєте новину «Маковий пиріг виймають із форми холодним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі