середа, 20 грудня 2006 16:00

"Львівська пивоварня" радить пити пиво гарячим

У холодну пору в кафе, пабах та ресторанах Львова подають гарячі напої з пива. Чеський грог, британський пунш, німецьке різдвяне пиво та український портер готують на основі підігрітого "Портеру" від "Львівської пивоварні". Виробники радять узимку вживати цей напій тільки гарячим.

— "Портер" — це зимове пиво. Темне, міцне й солодше від інших. Його смак нагадує вино, — розповідає 23-річна Світлана Веселовська з компанії "Хошва ПР", яка представляє "Львівську пивоварню" в Києві. — Це пиво треба підігріти, приправити лимоном і спеціями. Воно стане на смак, як глінтвейн.

Для приготування грогу в літр "Портеру" додають три столові ложки цукру, цедру лимона та підігрівають.

На пунш збивають один білок у піну. Доливають до нього 25 мл цукрового сиропу, на кінчику ножа додають мускатний горіх. Потім — два жовтки. Добре збиту суміш виливають у літр гарячого пива.

Щоб приготувати гарячий портер, літр пива нагрівають до 70°С, постійно помішують і додають 30 г меду, цедру лимона та  півложки кориці. Як тільки з"являється піна, знімають з вогню.

— Напої ліпше подавати у прикрашених цукром склянках. Змочіть край склянки пивом, а потім — у цукор. Вийде красиво та смачно, — каже Світлана.

Зараз ви читаєте новину «"Львівська пивоварня" радить пити пиво гарячим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі