понеділок, 23 липня 2012 00:15

Квас готують із сироватки

Домогосподарка із села Залізничне на Полтавщині Галина Білик, 50 років, тримає вдома три корови. Третє літо з молока готує квас.

— На літр сироватки треба дві столові ложки рідкого свіжого меду. Щоб він гарно розчинився, сироватка має бути кімнатної температури. Додаю сухих дріжджів на кінчику ножа. Настоюю на кухні 3-4 години.

Настій переливає в пластикові пляшки. Сильно закручує кришку, щоб усередину не потрапляло повітря.

— Так стоїть два-три дні. Як пляшка затвердіє, надується, кладу квас у холодильник для охолодження й п'ю. На вигляд квас із сироватки світлий і газований. Аж у роті колеться, але прибавляє енергію. Донька працює кур'єром, мотається цілий день, завжди бере квас на роботу.

До квасу можна додавати родзинки та шкірки з житнього хліба. Якщо не дуже солодкий, всипати цукор. Переброджений п'янить.

Зараз ви читаєте новину «Квас готують із сироватки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі