— Рецепт привезла від подруги з Америки, — каже киянка Людмила Марцинковська, 34 роки. — Мариновані яйця — добра закуска до пива. Моя подруга так використовує варені яйця, якщо багато залишилося після свят. Добрі в салатах та бутербродах.
Варить накруто 10 яєць. Цибулину ріже півкільцями в невелику каструлю. Для маринаду вливає в неї по склянці води й оцту. Кидає два лаврові листки, 14 горошин чорного перцю, по чайній ложці сухої гірчиці й солі. Доводить до кипіння, відставляє на 10 хв. охолонути.
— Яйця кладу в банку з кришкою. Щоб довго зберігати, її стерилізують. Але я так не роблю. Заливаю теплим маринадом, закриваю кришкою і ставлю в холодильник. Щоб яйця були різнокольорові, замість води наливаю бурякового соку. Щоб стали жовті — додаю куркуму. Яйця готові за три дні. Зберігати в холодильнику можна два-три місяці.
Коментарі