вівторок, 30 жовтня 2007 14:35

Коктейль черпали з фонтану

Перуанці та чилійці не один рік змагаються за право називатися винахідниками коктейлю "Піско сур". У перекладі з мови перуанських індіанців це — "птах, який летить".

Для приготування коктейлю слід добре змішати в шейкері виноградну горілку "Піско", збитий яєчний білок, лимонний сік, цукор та дрібно мелений лід. Суміш прикрасити корицею.

У столиці Перу Лімі на день незалежності країни відкрили фонтан із "Піско сур". Коктейль пили безплатно, черпаючи його склянками з фонтану. На нього пішло 2 тис. л виноградної горілки, 400 кг яєць, 600 кг лимонів та 720 кг льоду.

"Піско сур" оголосили національним надбанням Перу.

Зараз ви читаєте новину «Коктейль черпали з фонтану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі