пʼятниця, 08 липня 2011 06:15

Кавовий коктейль посипають корицею

— Раз на місяць ми робимо дівочу вечірку. Традиційно готуємо кавові коктейлі, — каже киянка Олена Ситник, 25 років. — Каву беремо лише натуральну.

У скляній посудині Олена змішує чотири чашки міцної гарячої кави, 100 г рому, шість кубиків цукру, дрібку мускату. Суміш охолоджує, збиває міксером. Напій подає у високих келихах з льодом.

— Напій "Хитрий жиголо" роблю із двох склянок міцної кави, двох столових ложок згущеного молока, яєчного жовтка, склянки білого вермуту. Все змішую міксером, подаю у високих келихах. Насамкінець додаю шматок лимону, дрібку кориці або ванілі та лід.

Для коктейлю "Коньячна сльоза" киянка заповнює келих на третину кубиками льоду. Збиває по 50 г вершкового та кавового лікерів, коньяку, чайну ложку ванільного цукру, жовток. Проціджує напій. Посипає корицею.

Зараз ви читаєте новину «Кавовий коктейль посипають корицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі