понеділок, 15 грудня 2014 05:00

Каштани настоюють у гарячій воді

— Помітила, що в Києві почали продавати їстівні каштани, — каже Світлана Охріменко, 24 роки. — Для нас це незвично, а французи їх їдять, як ми — горіхи.

Духовку розігріває до 220°. Деко застеляє фольгою.

— На плиті чи в мікрохвильовці розтоплюю пачку вершкового масла. Додає каштанам смаку. В них багато крохмалю, як у картоплі. Пюре стає смачніше, як додати масла. Кожен каштанчик надрізую хрестиком. Заливаю гарячою водою та залишаю на 10 хвилин. Вберуть вологу й будуть смачніші. Виймаю з води та обсушую кухонним рушником. У розтоплене масло додаю столову ложку сушеного розмарину, чайну — солі та на кінчику ножа — мускатного горіха. У великій мисці перемішую заправку з каштанами. Викладаю на деко та печу 30–40 хвилин. Надрізи мають трохи розкритися.

Печені каштани їдять як гарячими, так і холодними. Шкірку чистять руками.

Зараз ви читаєте новину «Каштани настоюють у гарячій воді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі