понеділок, 16 вересня 2019 00:50

Картопляний рулет начиняють сиром

— Картопля вдома завжди в злишках. Печу з нею рулет. Його посипаю сиром, щоб взявся зверху хрусткою скоринкою, — розповідає Анастасія Саранча, 52 роки, із Макарова Київської області.

Варить зі шкіркою 0,5 кг кар­топлі. Чистить і перетирає через сито. Сипле склянку борошна, яйце, дрібку солі, замішує тісто. Для начинки дрібно ріже цибулину. Обсмажує до прозорості. Подрібнює 0,5 кг шпинату і викладає до цибулі. Обсмажує 2–3 хв. Перекладає в миску, щоб охололо. Додає 100 г м'якого сиру та стільки ж — тертого твердого. Розбиває яйце, солить і перчить. Збиває виделкою й перемішує начинку. Розкачує картопляне тісто і викладає 200 г тонко порізаного бекону. Накриває начинкою. Згортає тісто рулетом, обгортає полотняною серветкою та зав'язує кінці. Ставить на плиту широку каструлю, наливає в неї 3 л води. Коли закипить, кладе рулет на 30 хв. Охолоджує.

Розрізає рулет на шматки, викладає у форму для запікання. Поливає 70 г розтопленого вершкового масла й посипає ще 100 г тертого твердого сиру. Запікає 15 хв. при температурі +200°C. Одразу подає на стіл.

Зараз ви читаєте новину «Картопляний рулет начиняють сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі