понеділок, 09 квітня 2012 05:15

Калинівку питимуть на Великдень

Полтавка 67-річна Марія Івасюк робить горілчану настоянку на калині. Бере по півлітровій банці самогону та ягід.

— Перебираю калину, щоб пройшла крізь горло пляшки. Менші китиці кладу цілими. Миті ягоди викладаю на паперові серветки. Сухі накладаю в чисту пляшку до половини. Якщо більше — вийде каша. Заливаю горілкою до верху калини.

Закриває пробкою, лишає на кухні в теплі.

— Наступного дня доливаю залишок горілки. Так краще пропитується. Ягоди набухають і гарно виглядають. Плотно закупорюю і настоюю. Можна пити через тиждень. Ховаю від діда, бо все вицмулює. Дістаю калинівку лише на свята. Питимемо на Великдень. Добре піде після посту.

Зараз ви читаєте новину «Калинівку питимуть на Великдень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі