понеділок, 29 серпня 2016 07:55

Калинова наливка настоюється три тижні

— У садку три великі кущі калини. Гріх із неї настоянки не зробити, — каже 35-річна Олена Краснова із селища Романів Житомирської області. — Виходить яскраво-червоний міцний напій із приємною кислинкою.

Склянку калини миє і просушує. Перетирає на сік. Готує з 200 г цукру та кількох столових ложок води густий сироп. Змішує з калиновим соком, додає 1 ч. л. лимонної цедри. Заливає в сік 0,5 л горілки. Перемішує й ставить у темне місце на три тижні. Через два-три дні збовтує. Фільтрує настоянку через два шари марлі й наливає в пляшку. В холодильнику може стояти два-три місяці.

Зараз ви читаєте новину «Калинова наливка настоюється три тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі