понеділок, 02 квітня 2007 18:11

Ірина Мартинюк подає на свято фабричні пельмені

Фірмова страва 22-річної Ірини Мартинюк з Луцька — заливні пельмені. Готувати страви з напівфабрикатів її навчила бабуся. Вона варила бакинський суп із пельменями на бульйоні з томатною пастою, овочами, часником і кінзою.

— Мій чоловік неперебірливий. Фабричні пельмені їмо майже щодня, — каже Ірина. — На сніданок я смажу їх замороженими й запікаю з морквою і сиром у духовці. Швидко отримую ситну страву. Експериментувала — заливала вареники чи пельмені сметаною і варила в горщечках. На гостину таке теж часто готую. Про те, що це магазинні напівфабрикати, гості не здогадуються.

Для приготування страви на чотирьох господиня розкладає в горщечки 0,5 кг пельменів, кладе лавровий лист. Кожен горщик заливає соусом: півсклянки сметани перчить, солить, додає томат. Страву запікає в духовці з маринованими в оцті кільцями цибулі.

500 г фабричних пельменів коштують 7–8 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ірина Мартинюк подає на свято фабричні пельмені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі