— Цей хліб печу щодня на сніданок. Тісто роблю звечора, до ранку воно стоїть у холодильнику, — каже 41-річна Оксана Вознюк, шеф-кухар зі Львова.
— Для приготування опари у 250 мілілітрах теплої води розводжу 10 грамів сухих дріжджів. Додаю 20 грамів цукру, розмішую та присипаю невеликою кількістю борошна, для швидшого бродіння.
Просіюю кілограм борошна, всипаю 10 грамів солі, вливаю опару та 250 мілілітрів кефіру кімнатної температури. Замість нього можна використовувати воду. Замішую тісто, накриваю. Даю піднятися двічі. Далі ставлю у холодильник щонайменше на 3 години.
Формую палянички по 200–300 грамів. Кладу на суху сковорідку. Обов'язково накриваю кришкою. Готую на середньому вогні. Коли з'являється золотиста скоринка, перевертаю на другий бік і допікаю. Також такі паляниці готують на мангалі в чавунній сковороді.
Коментарі