— Грушу на зиму не консервую, а роблю лікер, — розповідає 39-річна Оксана Андрущенко, з села Ничипорівка Яготинського району Київської області. — Мигдаль у цьому напої незамінний. Його треба небагато.
1,5 кг груш ріже кубиками і вирізає серцевину. Висипає фрукти в банку. Додає стручок ванілі, дві бруньки гвоздики та 30 г товченого мигдалю. Наливає 1,5 л горілки й перемішує. Накриває кришкою і настоює два тижні в теплому темному місці. Раз на два дні збовтує.
— Не всипаю цукор. Він добре не розчиниться. Краще зварити сироп.
Змішує 1 л води і 1 кг цукру. Варить густий сироп і охолоджує до кімнатної температури. Проціджує лікер через марлю та змішує із сиропом. Напій розливає у пляшки й настоює два місяці в темному місці.
Коментарі