понеділок, 12 серпня 2019 00:55

Грецький салат заправляють винним оцтом

Автор: YOUTUBE.COM
  Сир фета викладають на готовий салат у кінці приготування. Посипають подрібненими орегано й базиліком та збризкують оливковою олією
Сир фета викладають на готовий салат у кінці приготування. Посипають подрібненими орегано й базиліком та збризкують оливковою олією

— На відпочинку за кордоном куштувала різні варіації грецького салату, — розповідає 33-річна киянка Ольга Мартинюк. — Шукала ідеальний. Знайшла в інтернеті традиційний рецепт від грецького блогера-кухаря. Відрізняється від класичного додаванням каперсів та орегано.

Рецепт розрахований на чотири порції. Спочатку маринує цибулю.

— Нарізую третину червоної ялтинської цибулини тонкими пластинами. У глибоку посудину вливаю 50 мілілітрів води й додаю столову ложку винного оцту. Туди кладу цибулю та залишаю на 5 хвилин. Так збереже смак, але не буде занадто гірка.

Миє довгий тепличний огірок та зелений болгарський перець.

— Розрізаю огірок навпіл і подрібнюю на тонкі пластини. Викладаю у глибоку миску. Зелений болгарський перець також розрізаю навпіл і ріжу тонкими смужками. Додаю до огірка.

350 г помідорів чері різного кольору миє, видаляє плодоніжки.

— Розрізаю кожен навпіл. Потрібно брати томати стиглі й соковиті, вони мають пахнути літом і добре смакувати. Зливаю рідину з цибулі. Додаю помідори до решти інгредієнтів.

Вливає 2 ст. л. оливкової олії та 1 ст. л. винного оцту.

— Рву на шматки кілька листків свіжого базиліку й орегано. Всипаю дрібку солі й чорного меленого перцю. Перемішую і викладаю у велику тарілку. Зверху кладу 10–15 великих оливок каламата — вони найсмачніші.

Додає столову ложку маленьких оливок — ­каперсів.

— І головний інгредієнт цього салату — сир фета. Потрібно як мінімум 150 грамів. Відрізую сир широкою пластиною і розламую на квадратні шматки. Викладаю поверх овочів. Посипаю подрібненими орегано й базиліком та збризкую оливковою олією. Салат виходить яскравий і кольоровий. Подаю зі шматками чорного хліба, — каже Ольга Мартинюк.

Зараз ви читаєте новину «Грецький салат заправляють винним оцтом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі