понеділок, 22 жовтня 2012 05:45

Квасолю заправляють ковбасою

— "Квасолю по-бретонськи" спробувала в Польщі, — розповідає вінничанка 28-річна Людмила Черниш. — Це національна страва. Продається у банках, як у нас зелений горошок. Її просто розігрівають. Приїхала додому і спробувала відтворити рецепт.

Купує півтори склянки великої квасолі. Така не розварюється. Варить годину до напівготовності. На соняшниковій олії робить засмажку із морквини, цибулини та великої болгарської перчини.

— Додаю столову ложку томатної пасти та цукру за смаком, перемішую. Водою не розбавляю, бо паста стане несмачна. Засмажку кладу в каструлю з квасолею. Варю до готовності, ще хвилин 40.

200 г копченої ковбаси ріже кубиками. Додає за 5 хв. до готовності.

— Якщо розвариться, втратить смак. Можна заправити й копченим м'ясом. Кидаю трохи петрушки для смаку.

Квасолю їдять гарячою як основну страву.

Зараз ви читаєте новину «Квасолю заправляють ковбасою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі