пʼятниця, 08 липня 2011 05:45

Домашнє морозиво готують півгодини

Автор: фото з сайта www.mye-shop.ru
  Морозиво застигає у холодильнику за кілька хвилин. Його роблять із молока, жовтків, крохмалю та ваніліну
Морозиво застигає у холодильнику за кілька хвилин. Його роблять із молока, жовтків, крохмалю та ваніліну

"Два роки не купую морозиво в магазині. Навчилася готувати домашнє. Воно виходить смачним і не містить консервантів", — каже киянка 23-річна Інна Паришкура.

Ставить молоко у каструлі на малий вогонь. Доки гріється, збиває виделкою шість жовтків зі столовою ложкою крохмалю, двома — цукру. Додає трохи ваніліну.

— Можна долити соку лимона, натерти цедри. Буде смачно. Шоколадне вийде, якщо всипати ложку какао.

У банку з жовтками Інна Паришкура наливає склянку теплого молока, розмішує. Решту кип'ятить, тоді зливає туди жовтки. Постійно помішує ложкою. Морозиво швидко гусне і стає жовтим.

— Треба довести до кипіння, але не кип'ятити. Один раз перетримала на вогні, то воно було схоже на кисіль.

Знімає каструлю з вогню. Ставить у тазик з холодною водою.

— Доки не охолоне, помішую ложкою. Так маса буде однорідною і не збиватиметься у грудки. Далі ставлю на кілька хвилин у морозилку. На приготування витрачаю півгодини. Подаю морозиво у келихах для шампанського. Зверху кладу листок м'яти, полуницю.

Зараз ви читаєте новину «Домашнє морозиво готують півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі