середа, 14 травня 2008 15:12

Домашній коньяк настоюють на дубовій корі

Киянин Юрій Бортницький, 53 роки, щопівроку готує домашній коньяк. Настоює його від тижня до кількох місяців.

— Що довше постоїть, то смачніший, — усміхається Бортницький. У чоловіка довга сива борода, волосся зібране у хвіст. — Настоювати треба у скляній тарі.

На три пляшки горілки Юрій бере 5 ст. ложок сухої дубової кори, 6 ч. ложок чорного чаю, 10–15 ч. ложок розтопленого і підсмаженого до коричневого кольору цукру,  десяток гвоздик. Усе перемішує й додає дрібку ванілі. — Щоб не так несло горілкою, — пояснює.

Скляний бутель чоловік закупорює і ставить у прохолодне місце настоюватися. Готовий коньяк відціджує, переливає у півлітрові пляшки.

Зараз ви читаєте новину «Домашній коньяк настоюють на дубовій корі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі