Киянин Юрій Бортницький, 53 роки, щопівроку готує домашній коньяк. Настоює його від тижня до кількох місяців.
— Що довше постоїть, то смачніший, — усміхається Бортницький. У чоловіка довга сива борода, волосся зібране у хвіст. — Настоювати треба у скляній тарі.
На три пляшки горілки Юрій бере 5 ст. ложок сухої дубової кори, 6 ч. ложок чорного чаю, 10–15 ч. ложок розтопленого і підсмаженого до коричневого кольору цукру, десяток гвоздик. Усе перемішує й додає дрібку ванілі. — Щоб не так несло горілкою, — пояснює.
Скляний бутель чоловік закупорює і ставить у прохолодне місце настоюватися. Готовий коньяк відціджує, переливає у півлітрові пляшки.
×
Коментарі