понеділок, 02 листопада 2020 07:41

"Для родинних посиденьок завжди готую десерт"

Автор: Ростислав Ріпка
  Наталія Мосейчук у тісто для рогаликів додає ванілін. Випічку посипає цукровою пудрою
Наталія Мосейчук у тісто для рогаликів додає ванілін. Випічку посипає цукровою пудрою

Ведуча ТСН на ­телеканалі 1+1 Наталія Мосейчук ділиться сімейним рецептом рогаликів і болгарської страви чушка бюрек. Це фарширований бринзою перець, запечений у клярі.

— Страва руйнує уявлення про фарширований перець. Не тільки завдяки сирній начинці. А й тому, що овочі спочатку треба спекти, а потім нафарширувати. Також зняти шкірку, щоб був "лисий". Це забере гірчинку, — говорить Наталія Мосейчук, 47 років.

— Чищу п'ять болгарських перців від насіння і внутрішніх перегородок. Верх мащу ­олією та печу в духовці або мікрохвильовці до м'якості. Знімаю ножем шкірку, подібну до плівки. Доки перці холонуть, готую начинку. Тру 250 грамів бринзи на дрібній терці. Заливаю на хвилину два помідори окропом, щоб легше шкірка знімалася. Ложкою вичерпую насіння, м'якоть подрібнюю ножем. Змішую з бринзою й нарізаним пучком кропу. Перчу за смаком. Не солю, бо бринза й так сіллю просочена. Якщо сир сухуватий і не тримається купи — додаю яєчний білок. Начинку перемішую, нещільно фарширую перці. Вони м'які й делікатні. Від зайвої начинки можуть полопати. Тоді не вийде засмажити їх у паніровці.

Щоб менше бруднити руки й не переминати перець у мисці, кладу його в пакет із борошном. Так рівномірно покриється. Потім вмочую у збите яйце, обвалюю у 100 грамах панірувальних сухарів. Обсмажую на сильно розігрітій олії до рум'яної скоринки.

Для родинних посиденьок завжди готую десерт. Мамині рогалики — це смак дитинства. Тепер їх залюбки їдять і мої діти.

Грію 150 мілілітрів молока до 30 ­градусів. Додаю 200 грамів розтопленого масла та двоє яєць. Вкидаю пів чайної ложки ваніліну й 16 грамів сухих дріжджів. Перекладаю у глибоку миску й поступово сиплю 500 грамів борошна. Замішую тісто. Ставлю в тепло, щоб збільшилося удвічі. Ділю на три частини. Розкачую круги діаметром 20 сантиметрів. Кожен розрізаю на шість трикутників. На них викладаю по столовій ложці грушевого або яблучного варення й загортаю рогалики. Посипаю цукром, ставлю в тепле місце. Коли піднімуться, печу 20 хвилин у прогрітій до 180 градусів духовці. Тоді охолоджую й посипаю цукровою пудрою.

Зараз ви читаєте новину «"Для родинних посиденьок завжди готую десерт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі