понеділок, 26 грудня 2005 15:36

Ця підступна польська кухня

Замовивши у краківському кафе "лазанки", 30-річна киянка Оксана Косик сподівалася побачити лазанью — тонке тісто, запечене з м'ясом, грибами, сиром, овочами та соусом. Смакота!

Замовлення довго не подавали, тому мусила звернутися до офіціантки. Але та сказала, що лазанки вже чекають її на прилавку.

Оксана очам не повірила: національна страва була схожою на підсохлу варену вермішель із чорною пересмаженою цибулею.

Другий прокол стався з салатом "Мізерія".

— Моя бабуся називала так салат із помідорів, огірків, цибулі, заправлений сметаною, — пояснює киянка. — А в поляків! "Мізерія" — переспілий огірок, порізаний скибками з краплиною сметани в центрі тарілки.

Голод не тітка. Довелося туристці замість салату жувати самі огірки.

Зараз ви читаєте новину «Ця підступна польська кухня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі