пʼятниця, 22 квітня 2011 03:00

Червоне вино змішують із чаєм

Педіатр зі столиці Оксана Шульга, 36 років, привчила свою родину пити червоне вино. Каже, воно особливо корисне після посту, коли починають вживати важку їжу.

— До Великоднього столу подаю лише вино, — розповідає. — Хто п'є червоне вино, довго не старітиме, матиме здорові судини та серце. І, звичайно, добрий апетит.

Жирну і м'ясну їжу добре запивати гарячим напоєм.

— На свято червоне вино змішую із чорним чаєм. Заварюю на дві склянки окропу 4 ложки листя. Чай настоюю 15 хвилин, проціджую через сито. В емальованій каструлі змішую із 400 грамами вина. Підігріваю на малому вогні. Окремо готую настій зі спеціями. На півсклянки води додаю 2 ложки цукру, по дрібці кориці, сушеної цедри лимона, дві гілочки гвоздики. Кип'ячу 2 хвилини, проціджую. Змішую із чайно-винним напоєм. Подаю до столу гарячим.

Зараз ви читаєте новину «Червоне вино змішують із чаєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі