понеділок, 17 квітня 2017 06:30

Блакитний лікер настоюють на спеціях

— Удома роблю блакитний лікер Кюрасао. Раз скуштувала його в гостях і не повірила, що це саморобний. Такий раніше пила тільки куплений, — каже 29-річна Олена Круть із Чернігова. — Перше, що впадає в очі — це його колір, а лише потім запах спецій.

Змішує 30 г мускатного горіха, 50 г сушеної апельсинової цедри, 1/4 чайної ложки кориці та два бутони гвоздики. Кладе спеції в 2-літрову банку, заливає літром горілки. Закриває кришкою і настоює 4 год.

Окремо готує цукровий сироп. 400 мл води змішує з 300 г цукру. Варить 2–3 хв., до розчинення цукру. Знімає з плити й охолоджує.

Додає в настоянку цукровий сироп і харчовий барвник блакитного кольору. Закриває кришкою і настоює напій у темному місці тиждень. Готовий лікер фільтрує через марлю і розливає в пляшки.

Зараз ви читаєте новину «Блакитний лікер настоюють на спеціях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі