понеділок, 15 квітня 2013 05:15

Бісквіт без яєць печуть півгодини

Вегетаріанські страви шеф-кухар столичного кафе "Імбир" Євген Онуфрієнко готує за традиціями ведичної кухні. Підбирає продукти зі сприятливою енергетикою. Використовує каву без кофеїну, замість какао — кероб, солодкий порошок із плодів рожкового дерева.

— Не містить психотропних речовин, що збуджують мозок і викликають залежність. Зате має купу вітамінів та мінералів. Усі ведичні страви оздоровлюють і тіло, і душу. Вегетаріанці, крім м'яса та риби, не їдять також деяких солодощів, — розповідає Євген.

Пече фірмовий торт "День щастя". Найперше робить бісквіт. Вливає у миску 2 склянки кефіру. Додає 170 г цукру і півсклянки соняшникової олії. Розмішує, доки цукор повністю розчиниться. Просіює 400 г борошна, всипає 10 г розрихлювачу та 50 г керобу. Перемішує до однорідності.

Круглу глибоку форму для випікання змащує олією і вливає тісто. Випікає в духовці 30 хв. при 180°С.

— Перевірити готовність бісквіта можна дерев'яною зубочисткою. Проколюють підняте тісто. Якщо суха — бісквіт готовий. Перші 10 хвилин випікання краще не відкривати духовку, бо від потоку холодного повітря бісквіт може осісти.

Дає коржу охолонути, тоді розрізає на три шари. Розкладає на столі.

— Щоб бісквіт став м'який, його треба просочити. Корж поливаю сиропом. Підігріваю у невеликій посудині по 80 грамів води і цукру, додаю чайну ложку кави без кофеїну. На кожен шар виходить по 3 чайні ложки.

Для крему розм'якшує 260 г вершкового масла. Змішує із 460 г згущеного молока, 20 г ванільного цукру. Всипає 150 г подрібненого фундука. Розділяє крем порівну. Перемащує два коржі. Верхній лишає без крему. Його покриватиме глазур'ю.

— У невеликій каструлі на малому вогні змішую по 120 грамів вершкового масла і сметани будь-якої жирності.

Всипає 70 г цукрової пудри і 65 г керобу. Злегка збиває вінчиком, доки суміш мліє на вогні 3 хв. Рівномірно змащує корж та з боків. Порційний шматок прикрашає стеблом м'яти.

Зараз ви читаєте новину «Бісквіт без яєць печуть півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі