— Коли приїхав навчатися до України, вперше став до плити, — розповідає 27-річний Шакіль Аслан із Пакистану. — Місцева кухня для мене була чужою. Після фаст-фудів почав боліти живіт. Захотілося чогось домашнього. Подзвонив мамі по скайпу й разом з нею вперше приготував баранину "Манцаф".
Для страви бере 1 кг баранини, можна замінити курятиною. Нарізає на великі шматки й варить у великій каструлі годину. Одночасно готує рис. Бере 1 кг крупнозернистого, щоб не розварювався. Засипає в каструлю і заливає водою 1:3. Варить, доки не вбере всю воду.
— Купую м'ясо ягняти. Воно ніжніше й не має поганого запаху. Важливо не шкодувати солі. Щоб смак був чіткішим, кидаю 2 столові ложки. Коли ягня готове, перевіряю ножем. Якщо м'ясо відстає від кісточки — виймаю. Половину бульйону виливаю, а до другої доливаю кефір, сметану, спеції та варю 10 хвилин постійно помішуючи. Коли маса стане однорідною, додаю м'ясо й варю протягом 15 хвилин.
Глибоку тарілку вкриває лавашем, на який висипає рис. Поливає юшкою. На рис викладає м'ясо. Все щедро посипає петрушкою та підсмаженим арахісом. Наливає соус, що залишився.
Коментарі