Ліза Глінська змащує наполеон кремом з білого шоколаду

Автор: INSTAGRAM.COM
  Кондитерка Єлизавета Глінська радить 10 годин тримати перемащений наполеон в холодильнику. Тоді коржі добре просочаться кремом
Кондитерка Єлизавета Глінська радить 10 годин тримати перемащений наполеон в холодильнику. Тоді коржі добре просочаться кремом

Прикрашає крихтою і ягодами

— Наполеон — це завжди святковий варіант. Змащую його заварним кремом без яєць. Він ніжний, нагадує пломбір. Виходить неймовірний десерт, — розповідає кондитерка 38-річна Єлизавета ГЛІНСЬКА.

— Для крему змішую 80 грамів цукру, по 40 грамів борошна й кукурудзяного крохмалю, дрібку ванілі та 900 мілілітрів молока. Доводжу до кипіння та готую хвилину. Додаю 150 грамів білого шоколаду, 200 грамів масла та перемішую. Накриваю плівкою та кладу в холодильник на 8–10 годин. Тоді додаю 300 мілілітрів 30-відсоткових вершків, збитих до загустіння.

Для коржів змішую 250 мілілітрів води, 50 грамів масла, 10 грамів солі та 500 грамів борошна. Збираю тісто в кулю, роблю посередині надріз хрест-навхрест глибиною 2 сантиметри. Накриваю плівкою та ставлю в холодильник на 20 хвилин. 40 грамів холодного масла нарізую уздовж натроє. Кладу між двох листів пергаменту і розминаю качалкою. Скручую масло вдвоє, накриваю пергаментом і повторно відбиваю. Тоді залишаю в холодильнику на 15 хвилин.

Розкачую тісто в круг, викладаю на середину масло й накриваю краями. Розкачую у прямокутник 25 на 60 сантиметрів. Складаю його втричі, обгортаю харчовою плівкою та залишаю в холодильнику на годину. Повторюю той самий процес ще чотири рази, не додаючи масла. Ставлю в холодильник на 12 годин.

Розкачую тісто товщиною в 3 міліметри. Розрізаю на три коржі 30 на 22 сантиметри кожен. Злегка зрізую краї, щоб тісто розкрилося та добре шарувалося. Щоб не стискалося при випіканні, треба трохи змочити пергамент водою, а тоді перекласти на нього тісто. Коржі проколюю виделкою і випікаю в розігрітій до 200 градусів духовці 18–20 хвилин.

Розрізую коржі впоперек надвоє. Змащую кремом і ставлю в холодильник на 10 год. Готовий торт декорую крихтою з коржів і свіжими ягодами.

Клафуті — французький класичний пиріг, який можна готувати з будь-якими ягодами та фруктами. Я обрала черешню, ви можете взяти вишню, полуницю, чорницю, абрикос або персик.

Змішую четверо яєць і 80 грамів цукру. Якщо берете вишню чи несолодку полуницю, то цукру треба більше. За бажанням можна додати дрібку прянощів. До персиків, абрикосів, манго чудово підходить кориця, мускатний горіх, бодян, кардамон. Ваніль поєднується майже з усіма фруктами та ягодами.

Додаю 100 грамів борошна і 300 мілілітрів 10-відсоткових вершків. Форму змащую маслом, викладаю пів кілограма ягід або фруктів і заливаю тістом. Випікаю за температури 180 градусів 30–45 хвилин. Охолоджений пиріг присипаю цукровою пудрою. Клафуті ідеально подавати порційно, як крем-брюле.

Зараз ви читаєте новину «Ліза Глінська змащує наполеон кремом з білого шоколаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі