пʼятниця, 13 травня 2016 21:32

ТОП-5 помилок при облаштуванні дитячої кімнати

ТОП-5 помилок при облаштуванні дитячої кімнати

Перше, що роблять щасливі батьки, коли у них народжується маля - це облаштовують дитячу. Є найпоширеніші помилки, які допускають батьки. Як їх уникнути — пише ditey.com

1. Дитяча повинна бути великою

Чим більша дитина - тим більше простору їй потрібно. Школяру, крім місця для ігор, уже знадобиться і робочий куточок. А ось крихітка може злякатися занадто великого простору. Тому важливі не стільки розміри кімнати, але і її наповнення. Не менш важливо, наскільки зручна кімната для мами. Ліжечко, комод з ящиками для одягу, стіл для сповивання - все повинно бути "під рукою".

2. Кімната повинна бути яскравою

Мабуть, занадто яскрава кімната - це головна помилка. Стіни, пофарбовані, наприклад, в яскраво-рожевий колір, навряд чи викличуть захват у дитини. Швидше за все, вони стануть причиною подразнення та нервозності. Тому краще віддати перевагу світлим, пастельним тонам. Окремо варто сказати про освітлення - воно має бути м'яким, ненав'язливим. Використання яскравих деталей - наприклад, світильників, допустимо, але тут важливо відчувати міру.

3. Потрібно багато іграшок

Дитина поступово розвиває моторику і тактильні відчуття. Тому іграшки важливі не стільки для гри, скільки для знайомства з різними поверхнями. Але занадто велика кількість іграшок візуально "захаращує" кімнату. Як же вирішити цю проблему? Замість іграшок можна урізноманітити матеріали, які використовуються для оформлення кімнати. Нехай штори в дитячій будуть з льону, ліжечко - з дерева, на столик покладіть атласну або оксамитову серветку і іграшку, наприклад, з вовни.

4. Меблі потрібні "на виріст"

Меблі в дитячій - окрема тема. Часто батьки купують меблі "на виріст": занадто великий стіл, занадто велике ліжко. В результаті, все одно з часом доведеться купувати відповідні меблі до віку, а те, що вже куплено, буде і далі захаращувати простір, тому що шкода викинути. Меблі в дитячій повинні бути максимально простими та зручними, щоб дитина поступово навчалася користуватися ними без сторонньої допомоги.

5. Дитяча не відрізняється від інших кімнат

Часто дитячу намагаються оформити в загальному стилі будинку (квартири). Але ж дитині буде незручно сидіти в "дорослих" меблях. До того ж, у "дорослій" кімнаті вона навряд чи буде почувати себе затишно. При оформленні дитячої бажано проконсультуватися з дизайнером. І це не примха: планування дитячої має багато нюансів, про які батьки можуть і не здогадуватися.

Читайте також: ТОП кращих пристосувань для безпеки дітей вдома

Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 помилок при облаштуванні дитячої кімнати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі