пʼятниця, 23 грудня 2011 14:05

Костюм Баби Яги або вампіра може травмувати дитину

 

З 20 грудня у дитсадках і школах розпочалися дитячі ранки. У магазинах дитячих новорічних і карнавальних костюмів — черги.

"Ми вчора мали зачинитися о 18, а завершили роботу тільки о 21, - каже оператор одного зі столичних інтернет-магазинів одягу Світлана Ліцевич. - Зараз маємо найбільше замовлень — гаряча пора. Більшість мам донькам, як і торік, купують костюми сніжинок і принцес. Це білі, жовті і рожеві платтячка. Вони коштують по 300-400 гривень. Хлопчиків наряджають ковбоями і піратами. Вартість костюмів така ж сама. Ще користуються популярністю костюми зайчиків і суперменів".

За 200 грн у магазині продають костюм сніговика, за 150 грн. продають вбрання вампіра.

"У комплект "Вампір" входить чорний плащ, фарби для вампірського гриму на обличчя, пляшечка "крові". Його купують рідко. Ще з того року чотири комплекти лишилося. Також не беруть костюм циганочки. У його комплект входять яскрава спідниця і хустка, кліпси і карти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дід Мороз помер на очах у 300 дітей

Киянка Ольга Ніколайчук костюм пірата пошила своєму синові сама.

"Порізала його старі джинси, подерла їх на колінах. За 20 гривень купила йому тільняшку на ринку, за 30 — пластикового дитячого меча. У вухо вчепила кліпс, намалювала вуса. Наголову зав'язали бандану, одне око перев'язали чорною пов'язкою — вийшов найкращий костюм, як з фільму "Пірати Карибського моря".

Карнавальні костюми розвивають дитячу уяву. Так вважає Олена Стрижевська, столичний дитячий психолог. "Найкраще, якщо костюм для новорічного ранку ви пошиєте разом з дитиною. Цей процес буде у формі гри".

Для старших дітей маскарад – не тільки шанс відчути себе в ролі казкового персонажа, а й повернутися у дитинство. Дошкільнята під час дитячих ранків вчаться усвідомлювати себе як особистість, розуміти свою роль у житті.

Не варто дітям купувати костюми негативних героїв. Не робіть доньці костюм баби яги, циганки чи снігової баби, а хлопчика не наряджайте бандитом, монстром, чортом чи вампіром. Цим ви відштовхнете від дитини однолітків. У такий спосіб можете травмувати психіку дитини. Вона злякається і замкнеться у собі".

Зараз ви читаєте новину «Костюм Баби Яги або вампіра може травмувати дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі