понеділок, 04 квітня 2016 13:05

8 веселих способів навчити малюка грати самостійно

8 веселих способів навчити малюка грати самостійно

Дитина потребує підвищеної уваги до себе? Як навчити малюка грати самостійно - допоможуть прості хитрощі.

Є фрази, вимовляти які не варто мамам і татам, якщо вони мріють привчити дітей до самостійності.

"Запам'ятай, чорні прагнуть активізувати свою пішакову перевагу на ферзевому фланзі. Я піду, а ти думай над наступним ходом"

"Мама зайнята. Подивися мультфільм / пограй за комп'ютером".

"Давай купимо тобі сто двадцять перший альбом з наклейками? Будеш тихенько сидіти в дитячій, а я поки займуся своїми справами".

"Нічим зайнятися? Вимий підлогу і приготуй обід "

"Якщо посидиш тихо десять хвилин, отримаєш сюрприз ... Добре, шоколадку. Ні, сон вночі не рахується"

"У твоєму віці я вже читала Шекспіра / вільно перекладала з англійської".

Давайте доручення

Знайди п'ять червоних предметів, а тепер - три круглих; розклади світлі шкарпетки в одну стопку, а темні - в іншу; порахуй, скільки квіточок потрібно полити. Якщо пояснити правила гри, дитина з задоволенням буде їх виконувати.

Діліться дорослими речами

Показуйте, як ви користуєтеся тим чи іншим предметом, і давайте дітям можливість спробувати зробити щось самостійно. Готуєте їжу? Виділіть дитині каструлю, віночок, друшляк. Затіяли прибирання? Дайте дитині в руки віник або вологу ганчірку, пилосос. Дитина з радістю буде вам допомагати.

Міняйте іграшки

Навіть найцікавіші іграшки можуть набриднути, якщо малюк бачить їх кожен день. Додайте новизни! Розподіліть всі іграшки з кількох коробок і залишайте в дитячій по коробці на тиждень, інші прибирайте в шафу. Також можна створити тематичні коробки: сьогодні - день лікаря, значить, малюк отримує набір лікаря, завтра - день кулінара, видається пакет з формочками для печива і чашками-блюдцями.

Створюйте ігрові зони

Створіть "куточок свободи", в якому малюкові буде дозволено залишати іграшки на наступний день. Виділіть і робочу зону. Це може бути столик, на якому зібрані всі робочі матеріали: пластилін, пензлі, олівці, чисті аркуші паперу, картонні ляльки з нарядами, деталі конструктора.

Надихайте дитину

Допоможіть придумати заняття, наприклад, прочитайте казку, навіть коли малюк придумує свої ігри на основі прочитаного.

Готуйтеся заздалегідь

Складіть список ігор і розваг на кілька днів вперед: "пускати сонячних зайчиків", "майструвати паперові літачки". І приготуйте реквізит для цих ігор.

Приготуйте сюрпризи

Дуже просто організувати рольову гру, правильно розставивши іграшки. Наприклад, ввечері, коли малюк ляже спати, зберіть один зі старих конструкторів і поставте поруч з ліжком, щоб вранці малюк одразу включився в процес. Або розсадіть ляльок за столиками, приготованими до чаювання, зробіть з кубиків гаражі для машинок.

Придумайте свята

Скориставшись інформацією на спеціальних сайтах, оголошуйте кожен день якимось святом і винаходьте спосіб відзначити подію: 13 листопада - відзначається День збирання ключів і монеток (зробіть з картону грошове дерево), 17 грудня - День ванних флотилій (пускаємо кораблики з шкарлупок горіха). А в День стежок 12 лютого залишаємо сліди на снігу і прокладаємо маршрути по дому за допомогою насіння або конфетті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке біговел і чи варто його купувати дитині?

Зараз ви читаєте новину «8 веселих способів навчити малюка грати самостійно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі