середа, 08 червня 2016 12:35

5 ознак низької самооцінки у дитини

5 ознак низької самооцінки у дитини

Головне завдання батьків - це не тільки дбати про здоров'я дитини, а й про її душевну рівновагу. Тому важливо розібратися в ознаках і причинах низької самооцінки вашого малюка.

Сайт Ivona зібрав 5 ознак низької самооцінки у дитини

Дитина не реагує на компліменти

Зараз ми говоримо не про конструктивну критику, яка заганяє їх в ще більшу депресію. Діти з низькою самооцінкою навіть не можуть в повній мірі оцінити комплімент, бо не вірять, що вони в силах зробити щось добре. Як правило, вони реагують на похвалу запереченням (качають головою або закочують очі).

Дитина уникає непосильних завдань

Дитина не готова виконувати завдання, які здаються їй складними. Вона впевненена в провалі, що прямо сигналізує про низьку самооцінку.

Дитина не любить спілкуватися

Так, не всі діти люблять заводити нових друзів і опинятися в центрі уваги. Але іноді сором'язливість може бути ознакою більш глобальної проблеми. Дитина, яка залишається в стороні від решти дітей, швидше за все виявляє ознаки невпевненої в собі особистості.

Дитина критикує себе

Ця ознака є найочевиднішою. Хоч негативне ставлення до себе проявляється швидше в підлітковому віці, маленькі діти теж здатні його відчувати. Якщо малюк постійно критикує свою зовнішність, інтелект або особистість, можливо, пора втрутитися.

Дитина погано поводиться

Здавалося б, хулігани настільки впевнені в собі, що у них немає часу на самокритику. Але це не так. Якщо твоя дитина принижує інших, значить вона хоче за їх рахунок підняти свою самооцінку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що не треба постійно запитувати дитину

Зараз ви читаєте новину «5 ознак низької самооцінки у дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі