пʼятниця, 16 жовтня 2020 09:17

YouTube розширить обмеження для контенту з теоріями змови

YouTube розширить обмеження для контенту з теоріями змови
Розширюючи свої обмеження, YouTube відзначає, що значення має контекст, в якому згадується заборонена інформація. Фото: pixabay.com

YouTube розширить обмеження для контенту, пов'язаного з поширенням теорій змов. Йдеться про QAnon і Pizzagate, прихильники яких вважають керівництво американських демократів причетним до міжнародної мережі педофілів.

YouTube активніше працюватиме над 4 політиками: видалення образливого контенту, скорочення розповсюдження шкідливої інформації, винагорода надійних авторів та підвищення авторитету думок, повідомили в офіційному блозі відеохостингу.

"Сьогодні ми робимо черговий крок у наших зусиллях з приборкання ненависті та утисків, видаляючи більше контенту про шкідливі теорії змови, використовуваного для виправдання насильства в реальному світі", - йдеться в опублікованій у блозі заяві.

Розширюючи свої обмеження, YouTube відзначає, що значення має контекст, в якому згадується заборонена інформація. Зокрема, висвітлення теорій змов у новинах або обговорення їх без виправдання насильства допускаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія поширює в ЄС фейкові теорії змови про коронавірус

Два роки тому YouTube оновив систему рекомендацій, що призвело до зниження переглядів шкідливих відео про QAnon на 80%. Крім того, хостинг видалив кілька десятків тисяч роликів і закрив сотні каналів, присвячених теорії змов.

У квітні сервіс YouTube ускладнив доступ і монетизацію для відеоролика про конспірологічний зв'язок 5G і коронавірусу. Мовляв, коронавірус поширюється там, де є 5G. Хоча цьому суперечить факт, що епідемія зачепила території, де навіть 4G не всюди є.

Зараз ви читаєте новину «YouTube розширить обмеження для контенту з теоріями змови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі