понеділок, 13 березня 2017 10:59

Виявили продукт, який впливає на якість сну

Виявили продукт, який впливає на якість сну
Рис допоможе швидше заснути. Фото: cavie.org

Подолати проблеми зі сном допоможе рис. До таких висновків прийшли японські вчені.

Науковці провели експеримент, повідомляє moirebenok. У ньому взяли участь 1 тис чоловіків та 700 жінок. Фахівці враховували тривалість і якість сну досліджуваних, а також їхнє самопочуття протягом дня

З'ясувалося, що люди, які споживали рис перед сном, довше спали. Цей продукт має високий глікемічний індекс. Цей показник відображає, з якою швидкість продукт розчеплюється в організмі. Усі продукти з високим глікемічним індексом сприяють зміцненню сну, бо швидко вивільняють у кров цукор.

Цей продукт має багато триптофану. Ці амінокислоти мають заспокійливий ефект. У мозку триптофан трансформується в гормон радості - серотонін. Потім - у гормон сну - мелатоніну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти не можна їсти жінкам після 30 років

Макарони також мають високий глікемічний індекс. Утім їх їсти вчені не радять. Любителі поїсти локшину перед сном довше засипали. Вони часто прокидалися вночі та гірше почувалися вдень.

Науковці виявили нові властивості зеленого чаю. Японські біологи з'ясували, що вживання цього напою знижує ризик аневризми черевної аорти.

Зараз ви читаєте новину «Виявили продукт, який впливає на якість сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі