середа, 21 серпня 2024 19:08

Спецтема: Війна Росії проти України

В "Резерв+" з'являться нові функції: подробиці Міноборони

В "Резерв+" з'являться нові функції: подробиці Міноборони
В "Резерв+" з'являться нові функції. Фото: УНІАН

Користувачі застосунку "Резерв+" невдовзі зможуть перевірити достовірність виписаної повістки, яка надійшла від територіального центру комплектування.

Також можна буде автоматично подати заяву на відстрочку й обрати спеціальність у Збройних силах. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег Берестовий.

За словами Берестового, щоби виписати повістку, має бути роздрукований бланк і потім керівник ТЦК має вручну поставити підпис і печатку, щоб документ вважався легітимним. Потім військовозобов'язаний через сканер QR-коду у Резерв+ зможе перевірити чи дійсно це підпис начальника ТЦК.

"Там буде статус, що все законно і необхідно прибути відповідно до інформації, що вказана і повістці", - уточнив Берестовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд вніс зміни до порядку призову: стосується повісток

Також розробляється функціонал, щоб військовозобов'язаний, який має право на відстрочку, не йшов у ТЦК, а міг автоматично подати заяву. Це стосується людей, які мають трьох дітей, або є опікунами; людей з інвалідністю; студентів очної форми, для яких це перша вища освіта.

"Це робиться для того, щоб не навантажувати систему ТЦК зайвими чергами і паперовою роботою", - пояснив Берестовий.

Ще одна з нових функцій, яка має невдовзі з'явитися - цифровий рекрутинг.

"Дамо можливість обирати бажані посади в ЗСУ, вони всі будуть агреговані, можна буде пройти співбесіди і відбір в тому колективі, де ти бажаєш служити", - сказав посадовець.

Згідно з новим законом про мобілізацію, до 16 липня усі військовозобов'язані, призовники і резервісти віком від 18 до 60 років мали оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК.

У Міноборони окремо наголосили, що при поновленні даних проходження військово-лікарської комісії не вимагається. Проходження ВЛК необхідне лише після отримання відповідної повістки.

Зараз ви читаєте новину «В "Резерв+" з'являться нові функції: подробиці Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі