вівторок, 01 грудня 2020 13:21

Унікальний телескоп знайшов 3 млн нових галактик

Унікальний телескоп знайшов 3 млн нових галактик
Цей унікальний телескоп може робити панорамні знімки неба з більш чіткими деталями, ніж раніше. Фото: pixabay

Близько 3 млн нових галактик знайшов потужний австралійський радіотелескоп Australian Square Kilometre Array Pathfinder.

Прилад виявив галактики за 300 год. роботи, повідомляє The Tribune.

ASKAP знадобилося об'єднати лише 903 зображення для картографування неба, тоді як іншим радіотелескопам потрібні десятки тисяч зображень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені придумали, як зібрати сміття в космосі

Іншим телескопам було би необхідно 10 років для досягнення схожого результату. Цей унікальний телескоп може робити панорамні знімки неба з чіткішими деталями, ніж раніше.

Можливість оглянути небо протягом кількох тижнів означає, що процес можна повторювати через відносно короткий проміжок часу, що дозволяє астрономам систематично відстежувати зміни.

Телескоп ASKAP коштує $138 млн.

Астрономи змогли зробити якісний знімок галактики з довгою назвою SDSSJ225506.80+005839.9, яку для зручності прозвали "країною чудес". Фото опублікували на сайті обсерваторії Hubble. Зазначається, що ця галактика відрізнялася від інших екстравагантних галактик і приголомшливих туманностей тільки довгою назвою, у якій зашифровані її координати на небі.

Зараз ви читаєте новину «Унікальний телескоп знайшов 3 млн нових галактик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі