пʼятниця, 13 листопада 2020 12:07

Україна стала членом програми NASA з освоєння космосу

Україна стала членом програми NASA з освоєння космосу
Програма регулює міжнародне співробітництво у дослідженні та освоєнні Місяця, Марса, комет і астероїдів. Фото: pixabay

До програми американського космічного агентства NASA "Артеміда" приєдналася Україна і стала її 9-ю учасницею.

Програма регулює міжнародне співробітництво у дослідженні та освоєнні Місяця, Марса, комет і астероїдів, повідомляє Державне космічне агентство України.

Публікувати отримані в результаті її реалізації наукові дані, проводити всі заходи з освоєння космосу в мирних цілях зобов'язуються країни-підписанти програми "Артеміда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оглядова екскурсія на МКС: підписали перший контракт

"Це важливо для України, тому що ми зможемо реалізувати свої власні проєкти в партнерстві з провідними космічними агентствами світу... Також, я переконаний, що домовленості дадуть новий поштовх до об'єднання держав у започаткуванні багатосторонніх консультацій у контексті розвитку міжнародного космічного права", - зазначив голова Держкосмосу Володимир Усов.

Оформити паспорт астронавта пропонує NASA всім охочим. Це приурочено до чергового спільного запуску NASA і компанії SpaceX, пише портал Space. Капсулу Crew Dragon із 4 астронавтами на борту NASA і SpaceX планують запустити 14 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Україна стала членом програми NASA з освоєння космосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі