неділя, 09 травня 2021 04:25

SpaceX Dragon відправить на орбіту першого приватного астронавта

SpaceX Dragon відправить на орбіту першого приватного астронавта
На орбіту відправлять першого приватного астронавта фото: NASA

Космічний корабель SpaceX Dragon Resilience, який недавно повернувся на Землю, незабаром відправить на орбіту першого приватного астронавта SpaceX.

Замість команди професійно підготовлених космонавтів, Resilience відправить в космос чотирьох приватних осіб, інформує НВ.

Хейлі Арсено, Кріс Семброскі і Сіан Проктор полетять на орбіту разом з мільярдером Джаредом Ісаакманом, який фінансував місію Inspiration4. Він пожертвував $100 млн для дитячої лікарні St. Jude. Джаред Ісаакман вирішив, що з ним полетять двоє осіб, які також пожертвували кошти для цієї лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космічний корабель Маска вперше здійснив успішну посадку

У конкурсі переміг Кріс Семброскі, ексвійськовий ВПС США. Після завершення служби він отримав ступінь бакалавра в галузі професійної аеронавтики в Авіаційному університеті Ембрі Редла. В ході місії Семброскі виконуватиме роль бортінженера. На орбіту також відправиться Сіан Проктор, геолог за фахом. Вона є фіналісткою програми астронавтів NASA 2009 року. Їй довірили роль пілота.

Четвертим учасником обрали Хейлі Арсено, яка пережила рак, стала помічником лікаря і тепер працює в лікарні St. Jude.

Запуск космічного корабля SpaceX запланований у вересні 2021 року. Серед космонавтів, ймовірно, перебуватиме і персонал компанії.

28 квітня 2001 року американський підприємець і мультимільйонер Денніс Тіто став першим в історії космічним туристом. Він заплатив за політ компанії Space Adventures $20 млн.

Зараз ви читаєте новину «SpaceX Dragon відправить на орбіту першого приватного астронавта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі