пʼятниця, 15 грудня 2017 14:51

Що подарувати на Миколая: 5 книг для хлопчиків

"Література не має вікового цензу. Статі вона теж не повинна мати за такої умови. Але є книги, які доречні більше хлопчикам, а інші - дівчаткам. Бо в книгах можна подарувати одразу кілька епох і подвигів, любов і надію. А на це здатен тільки Миколай", - каже головний редактор арт-видавництва Nebo BookLab Publishing Світлана Привалова.

Для читачів Gazeta.ua Світлана Привалова пропонує 5 "книжок під подушку" для хлопчиків.

1. "Міфи давньої Греції". Вік: 7-12 років.

"Міфи - це головні культурні знання нашої цивілізації. Боги, напівбоги і герої вели такий авантюрний спосіб життя, що ніякий Facebook та Instagram не можуть позмагатися з розмаїттям цих історій", - каже редакторка.

Автор: viktorkotl.livejournal.com
  Прометей
Прометей

Вартість: від 50 грн.

2. "Таємниця Венеції" Бйорн Сортланн. Вік: 9-12 років.

Книга розповідає про пригоди 11-річного Девіда та його сім'ї у місті мрій Венеції.

"Те моторошне відчуття, коли за тобою постійно стежить пара пронизливих очей... І ще одна дуже підозріла пара — він і вона. Що задумали ці люди? І чому так мучать дивні сни у найкращому місті, в якому довелось побувати Девіду?" - каже авторка.

Вартість: від 170 грн.

3. "Таємниця Лондона" Бйорн Сортланн. Вік: 9-12 років.

Це - історія у жанрі арт-детективу про подорож Девіда та його родини до столиці Великої Британії.

Автор: vsiknygy.com.ua
  Ілюстрація з книги.
Ілюстрація з книги.

"Мистецтво - сучасне мистецтво. Оригінали - підробки. Пригода, що безперечно варта міста Шерлока Холмса. Якщо ви втомились від життя — вам час до Лондона. Чому? Відповідь - під обкладинкою", - пишуть в анотації до книги.

Вартість: від 150 грн.

4. "Будинок" Роберто Інноченті. Вік: 7+.

Це філософська віршована оповідь. Головний герой - будинок. Одна з найкращих ілюстрованих книжок останнього часу.

"Над моїми дверима викарбуваний рік мого народження: 1656. Мене збудували з каменю й дерева, і за довгі століття мої вікна чимало побачили, а ринви — почули. Я був свідком, як множилися роди і падали віковічні дерева. Я чув сміх і гарматні постріли. Я пережив бурі, удари молотків, вгризання пилок — і, врешті, самота і запустіння. Аж одного разу діти, шукаючи гриби та каштани, забігли сюди, на лісовий пагорб, і на світанку Нової доби я знову ожив", - так починається розповідь у книзі.

Вартість: від 200 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подарунки до Святого Миколая: 5 книжок для дошкільнят

5. "Чарлі і шоколадна фабрика" Роальд Дал. Вік: 6-12 років.

Це казково-фантастичний роман про пригоди хлопчака Чарлі Бакета на шоколадній фабриці геніального і дивакуватого кондитера містера Вонки.

Автор: Life.ru
  Кадри з фільму "Чарлі і шоколадна фабрика"
Кадри з фільму "Чарлі і шоколадна фабрика"

"Ця книга здійснює мрії", - каже редактор арт-видавництва Nebo.

Вартість: від 90 грн.

Свято Миколая прийшло до України 1088 року за часів князя Всеволода Ярославовича. Святий - заступник простого люду, захисник дітей. Миколай скоропомічний - опікується подорожуючими та моряками.

Зараз ви читаєте новину «Що подарувати на Миколая: 5 книг для хлопчиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі