четвер, 19 жовтня 2017 10:35

Повідомили, за що нараховуватимуть додаткові бали при вступі

Повідомили, за що нараховуватимуть додаткові бали при вступі
Ухвалені нинішнього року коефіцієнти зберегли, але змінили їхні величини. Фото: Tyachiv News

Міністерство освіти і науки зберегло у вступній кампанії 2018 року регіональний, сільський та галузевий коефіцієнти.

Це регулюють Умови прийому на навчання до вузів у наступному році. Наказ підписала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Ухвалені нинішнього року коефіцієнти зберегли, але змінили їхні величини. У цьогорічній вступній кампанії найменший регіональний коефіцієнт - 1 - був у столиці. Найвищий - 1,03 - на Донеччині та Луганщині.

У 2018-му регіональний коефіцієнт (1) зберегли для вузів столиці. У навчальних закладах Донецької, Житомирської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської Сумської, Херсонської, Хмельницької, Чернігівської областей та переміщених з окупованих територій вузів коефіцієнт збільшили до 1,04. Саме ці 9 областей мають найбільший відтік абітурієнтів. В усіх інших випадках регіональний коефіцієнт становить 1,02.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилися умови вступу до вузів

Сільський коефіцієнт на аграрні спеціальності становитиме 1,05. На всі інші напрямки - 1,02. Сільським коефіцієнтом можуть скористатися випускники шкіл, які зареєстровані у селах не менше двох років до дня завершення подачі заяв про вступ. Крім того, вони обов'язково повинні закінчити сільські школи.

Галузевий коефіцієнт не змінили. Він становитиме 1,02. Втім, на відміну від цього року, він поширюватиметься на заяви не лише з першою, а й другою пріоритетністю.

Нинішнього року під час вступної кампанії Міністерство освіти і науки вперше запровадило систему коефіцієнтів: сільський, галузевий та регіональний. Утім вони якість набору абітурієнтів не покращили. Не всі випускники шкіл змогли ними скористатися, заявили фахівець центру CEDOS. Аналітики цього центру провели експрес-аналіз цьогорічного вступу.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, за що нараховуватимуть додаткові бали при вступі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі