понеділок, 23 жовтня 2023 15:10

Показали перший плеєр від Apple

23 жовтня 2001 року американська компанія Apple презентувала перший медіаплеєр iPod.

Apple зосередила свою роботу у секторі персональних медіаплеєрів, оскільки на той час вони були "або великими та незграбними, чи "маленькими та бездіяльними". Концепт розробили менш ніж за рік. Засновник компанії Стів Джобс презентував iPod як сумісний з Макінтошем пристрій з жорстким диском на 5 Гб. Він вміщав "тисячу пісень у кишені".

  Стів Джобс представив новинку на спеціальній презентації Apple, сказавши, що iPod стане лідером ринку цифрової музики. Фото: yablyk.com
Стів Джобс представив новинку на спеціальній презентації Apple, сказавши, що iPod стане лідером ринку цифрової музики. Фото: yablyk.com

Ціна моделі у США була $399. Для того часу це було дорого, оскільки у 2001 році вони вважалися більш абстрактним ніж реальним. Apple Store тоді ще не існував. Щоб завантажити пісні в пам'ять iPod, їх записували з компакт-диска на комп'ютер, звідти - в плеєр.

Згодом Apple підписала контракт з компанією Pixo для допомоги у розробці інтерфейсу користувача під прямим наглядом Джобса. У ході робіт покращувалося програмне забезпечення та його сприйняття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Був сенсорним і з картою пам'яті - показали перший смартфон на Android

Починаючи з iPod Mini 2004 року, шрифт Chicago замінили на Espy Sans. Згодом і його змінили на Podium Sans, який схожий на фірмовий шрифт Apple Myriad. З появою кольорових екранів плеєри запозичили деякі елементи дизайну Mac OS X - індикатори виконання у стилі Aqua. Додали елементи елементи у стилі обробленого металу.

У 2007 році повністю змінили дизайн серії плеєрів. У шостого покоління iPod Classic та третього покоління iPod Nano шрифт замінили на Helvetica, а екран меню розбили на дві частини: ліва з пунктами меню, а права з переглядом вмісту категорії.

Станом на 2016 рік продали близько 400 млн плеєрів з моменту появи в 2001 році першої моделі iPod.

24 січня 1984-го року на щорічному зібранні акціонерів Apple Стів Джобс представив аудиторії перший Macintosh. Він став першим комерційно успішним комп'ютером з графічним інтерфейсом користувача.

Зараз ви читаєте новину «Показали перший плеєр від Apple». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі