середа, 05 грудня 2018 17:34

Чому шкідливо багато спати

Чому шкідливо багато спати
Дорослі, які сплять понад шість годин на добу, мають більший ризик серцево-судинних захворювань і смерті. Фото: 4mama

Дорослі, які сплять понад шість годин на добу, мають більший ризик серцево-судинних захворювань і смерті.

Таку заяву зробив китайський ученим Чуансі Ваном, проаналізувавши разом з колегами дані з 21 країни, передає CNN.

"Люди віком від 35 до 70 років, які сплять більше рекомендованої верхньої межі вісім годин, збільшують ризик інсульту, серцевої недостатності і навіть смерті. Серед тих, хто спить понад десятьгодин, цей ризик зростає на 41 відсоток", - каже Ваном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали переваги регулярного сексу

За його словами, ризики збільшує і дрімання вдень, але це не стосується тих, нічний сон яких менший за 6 годин, бо у таких людей "денний сон ніби компенсує відсутність сну вночі та пом'якшує ризики".

Жінки мають якісніший і спокійніший сон за наявності під боком собаки. Поруч із таким улюбленцем вони відчувають комфорт і захищеність. Особливо, якщо пес пухнастий. За таких умов жінка почувається в більшій безпеці, ніж з іншою людиною. Позитивні сторони сну із собакою показало дослідження американських вчених із Коледжу імені Канізія в Нью-Йорку . Дослідникам вдалося виявити, що знаходження поруч пса допомагає жінкам повноцінно виспатися й прокинутися без відчуття розбитості.

Зараз ви читаєте новину «Чому шкідливо багато спати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі