вівторок, 17 січня 2017 12:43

Виявили найнебезпечніший день для пологів

Виявили найнебезпечніший день для пологів

Найнебезпечнішими днями для того, щоб ставати мамою, виявились вихідні і понеділок.

Такого висновку дійшли вчені з Великої Британії, опитавши 1,5 млн людей.

День тижня безпосередньо впливає на перебіг родового процесу і на больові відчуття жінки, з'ясували фахівці. На процес пологів впливає не лише кваліфікація лікаря, а й зовнішні обставини, психологічний настрій персоналу і жінки.

Результати дослідження показали, що найсприятливішими днями, щоб народжувати є вівторок, середа, четвер і п'ятниця.

Більшість пологів у понеділок, суботні та недільні дні зазвичай бувають складні. Крім цього, у вихідні дні та понеділок у немовляти і його мами підвищений ризик підхопити інфекцію і померти, інформує sundaynews.

Небезпеку пологів у ці дні експерти пояснюють тим, що на вихідних персонал розслабляється і в понеділок не налаштований на роботу, тому не може ухвалити відповідальних рішень. Також у вихідні в пологових будинках менше медперсоналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Установили, у якому віці краще ставати батьком

Вчені сперечаються, у якому віці жінці краще всього народжувати.

Нідерландські вчені стверджують, що першу дитину жінці краще народжувати не пізніше 27 років. Тоді у неї зберігається 90% ймовірність народити другу дитину.

Якщо ж народити первістка до 38 років, то ймовірність зачаття другого буде 75%. Народивши першу дитину після 38 років, повторне зачаття ймовірне на 50%.

Натомість, науковці з Німеччини та Великої Британії вважають, що жінкам краще народжувати у пізньому віці. Діти таких матерів мають хороше здоров'я і можуть отримати якіснішу освіту - дорослі матері мають багатший життєвий досвід і фінансові можливості.

Згідно з даними статистичної служби Євросоюзу, пізніше всіх матерями стають у Греції (в середньому 29,9 років), Люксембурзі (30 років), Іспанії (30,4 років) та Італії (30,6 років). У цих країнах найбільша кількість жінок, які народили першу дитину після 40 років.

Раніше всіх матерями стають у Болгарії (25,7 років), Румунії (25,8 років), Латвії (26,1 років), Естонії (26,5 років), Польщі, Литві (26,7 років ) і Словаччині (26,9 років).

Експерти з'ясували найблагополучніші країни для народження і виховання дітей. Ними стали Норвегія, Ісландія, Швеція, Данія і Фінляндія. Далі йдуть Австралія, Нова Зеландія, Бельгія, Нідерланди та Франція. У цих країнах жінки й діти отримують відмінну медичну допомогу, освіту і живуть у сприятливих економічних умовах.
Зараз ви читаєте новину «Виявили найнебезпечніший день для пологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі