вівторок, 14 березня 2017 07:32

Назвали напій, який покращить настрій

Назвали напій, який покращить настрій

Щоб покращити настрій необхідно випити звичайної питної води. Це довели американські медики з університету Тафта.

Науковці провели експеримент. У ньому взяв участь 31 студент, повідомляє "Живи активно". Половина з них протягом години займалися аеробікою, але не мала достатньої кількості води для пиття. Інша група також мала фізичні навантаження, але обмеження у вживанні води не мала.

Виявилося, що учасники першої групи набагато більше відчували втому, занепокоєння та дратівливість. Учасники другої групи ознак депресії не мали. Утім у них спостерігалося незначне зневоднення організму.

Науковці кажуть, що для гідратації та підняття настрою можна використовувати різноманітні напої, крім алкогольних.

Дослідники також вивчили вплив зневоднення на здатність мислити. Вживання води може підвищити гостроту мислення. У результаті зневоднення організму сіра речовина у головного мозку стискається. Саме тому утруднюється процес мислення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені перетворили воду на пальне

Аби це визначити, науковці просканували головний мозок підлітків після велопробігу. Він тривав півтори години. Під час їзди на велосипеді перша група підлітків одягла на себе три шари одягу. Це - поліетиленова плівка, костюм хімзахисту з капюшоном та спортивний костюм. Друга група була одягнена у звичайні шорти і футболки.

Учасники першої групи втратили близько 1 кг ваги. Крім цього, зменшилися тканини їхнього головного мозку. В учасників другої групи цього не було виявлено.

У середньому дорослий чоловік втрачає за день 3,7 л води. Жінка - 2,7 л. Стільки ж води потрібно споживати щодня. З їжею надходить 0,7 л. У результаті метаболізму організм виділяє ще 0,3 л. Решту – 1,7 л для жінок та 2,7 л для чоловіків потрібно випивати з питною водою та різними безалкогольними напоями.

Зараз ви читаєте новину «Назвали напій, який покращить настрій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі